Hos Squashlife kan du få din ketcher strenget op, hvis uheldet skulle være ude og strengen er knækket. Vi har stor erfaring med at sætte nye strenge i squashketchere, og vi er klar til at hjælpe, hvis du er i tvivl om hvilken streng, du skal vælge.
Typer af strenge og pris
I Squashlife har vi et bredt udvalg af forskellige typer strenge, som vi kan sætte i din squashketcher: Vi tilbyder følgende opstrengninger:
- Ashaway PowerNick 1.05 mm (Sort): 275 kr.
- Ashaway PowerNick 1.15 mm (Rød): 275 kr.
- Ashaway Oblivion Hybrid 1.15/1.20 mm (Rød/Hvid): 300 kr.
- Ashaway Supernick XL Pro 1,25 (Blå): 275 kr.
- Ashaway UltraNick 1.15 mm (Blå): 275 kr.
- Ashaway UltraNick 1.25 mm (Grøn): 275 kr.
- Tecnifibre 305 1.20 mm (Grøn): 250 kr.
- Unsquashable Tour Tec Pro 1.18 mm (Sort): 230 kr.
- Opstrengning egen streng: 150 kr.
OBS: Opstrengningen er på eget ansvar, hvis der er revner eller store ridser i ketcheren. Hvis du er i tvivl, om din squashketcher kan tåle at blive strenget op, bør du altid rådføre dig med os, inden opstrengningen begyndes.
Hvor lang tid tager en opstrengning?
Når du har afleveret din ketcher hos os, er den typisk klar til afhentning dagen efter, hvis du indleverer mandag-torsdag. Indleverer du din ketcher fredag, kan den oftest hentes mandag. Uanset hvad, får du en SMS når ketcheren er klargjort, og derfra kan du hente den, når det lige passer dig. Efter aftale kan du også få din ketcher strenget op med det samme, mens du venter. I perioder med spidsbelastning kan længere ventetid forekomme, men vi gør dig selvfølgelig opmærksom på det, hvis det er tilfældet. Vores opstrengere har stor erfaring i både squash, tennis og badminton, så dine ketchere er i trygge hænder hos os.
Hvad koster en opstrengning i squash?
En opstrengning koster ca. 275 kr. Selve det at sætte strengen i ketcheren koster 150 kr. Dertil kommer strengen, som koster ca. 125 kr.
Hvor hård skal opstrengningen være?
I squash ligger langt de fleste opstrengninger på en hårdhed mellem 10-13 kg. I forhold til bløde versus hårde opstrengninger ser antallet af kilo i en opstrengning således ud:
- Blød opstrengning: 10-11 kg
- Medium hård opstrengning: 11-12 kg
- Hård opstrengning: 12-13 kg
Der findes også ekstremer, som er blødere eller hårdere end ovenstående inddeling. Et eksempel er den tidligere franske nr. 1, Gregory Gaultier, som fik sine ketchere strenget op med bare 7.5 kg. For Gaultier gav det ham ekstra trampolin-effekt i slagene, men for de fleste normale mennesker ville så blød en tension føles som at spille squash med et fiskenet.
Enkelte spillere vælger også at få forskellige hårdheder i "crosses and mains", dvs. strengene på tværs og på langs, men så er vi virkelig oppe på feinschmecker-niveau. Med mindre du har utroligt specifikke krav, behøver du ikke at gå så langt ned i detaljen.
Hvad er forskellen på en hård og en blød opstrengning?
Lidt forenklet sagt giver en blød opstrengning i squash dig mere slagkraft, mens en hård opstrengning giver dig mere præcision. Jo blødere opstrengning, des længere trykkes strengen tilbage ved træf af bolden, og dermed får du mere trampolineffekt i slaget, når strengene katapulterer bolden tilbage.
Får du strunget din ketcher hårdt op, belaster du også strengene mere. Alt andet lige reducerer det opstrengningens holdbarhed, mens fordelen ved de hårde opstrengninger er, at du får mere præcision og kontrol i slaget.
Hvad karakteriserer en blød opstrengning i squash?
Når du vælger en blød opstrengning i din squashketcher, kan du forvente:
- Mere slagkraft
- Mindre kontrol
- Færre vibrationer
- Øget holdbarhed
- Mere skånsom for din arm
Hvad karakteriserer en hård opstrengning i squash?
Når du vælger en hård opstrengning i din squashketcher, kan du forvente:
- Mindre slagkraft
- Mere kontrol
- Flere vibrationer ved især urene slag
- Reduceret holdbarhed
- Mindre skånsom for din arm
Hvor længe holder en opstrengning i squash?
Dette spørgsmål lader sig vanskeligt besvare, og det er da også til stadighed genstand for stor debat blandt squashspillere. Hos Squashlife har vi gennem årene talt med mange spillere, som hver især har oplevet store forskelle i holdbarheden af strenge. For eksempel har vi flere gange oplevet, at en kunde har en ketcher med en bestemt opstrengning og hårdhed i flere år, mens en anden kunde med identisk setup knækker strengen på under en måned. I denne situation er der meget sjældent tale om hverken en fuldstændig guddommelig streng eller en streng med fabrikationsfejl. Svaret skal findes et sted midt imellem de to yderpunkter.
Strengene laves på fabrikker med maskinkraft og er i høj standardiseret i produktionen. Holder din opstrengning enten for længe eller for kort tid, er det ofte forhold som opbevaring af ketcheren (temperaturforhold) samt hvor hårdt eller blødt man slår og ikke mindst hvor henne i ketcherhovedet, man træffer bolden; Rammer du bolden hårdt ude i kanten af ketcherhovedet hvor strengene hæfter, vil strengen knække langt hurtigere, end hvis du rammer bolden i centrum af ketcherhovedet. Derudover slides strengen markant mere, hvis du 'cutter' slaget, da strengene dermed gnider sig mod hinanden.
Skal man vælge en tyk eller en tynd streng i sin ketcher?
En tynd streng (1,15 mm) vil give dig mere slagkraft og komfort. En tykkere streng (1,25 mm) vil være mere holdbar og give dig bedre kontrol.
Fordele ved en tynd streng
- Mere slagkraft
- Mere komfort
- Forbedret spilbarhed
Fordele ved en tyk streng
- Længere holdbarhed
- Mere kontrol
Fabriksopstrengning vs ny opstrengning
I squash ser man ofte ketcheren have en gennemsigtig fabriksopstrengning fra start. Ser man udelukkende på holdbarheden, er disse opstrengninger faktisk blandt de allermest holdbare. Strengene er typisk tykkere end de dyrere strenge, og de kan tåle mere. Tager man også opstrengningens spilbarhed med i ligningen, får man dog knap så meget kontrol og slagkraft ud af sådan en fabriksopstrengning.
De fleste elite- og turneringsspillere vælger derfor typisk at få sat sin favorit-streng i ketcheren fra start, så den har præcis de egenskaber, som vedkommende ønsker. Hvis du er ny i sporten og har købt en prisvenlig aluminiumsketcher, er der ingen grund til at ofte penge på en ny opstrengning, da aluminiumsketcherens vægt vil overskygge de fordele, som en god streng normalt ville kunne tilføre. Du har måske købt en ketcher til 300 kr., og en ny opstrengning vil måske koste 250 kr. Så vil man som ny spiller ofte have større fordel af bare at spille med alu-ketcheren til strengene springer og så overveje at investere i en grafit-ketcher til 5-600 kr., hvis strengen på begynderketcheren knækker.