Gå til indhold
Spar helt op til 70% på Cyber Days- Vi er tilgængelige på support fra 08.00-00.00 - Vi bytter julegaver indtil 31/1-2023
Spar helt op til 70% på Cyber Days- Vi er tilgængelige på support fra 08.00-00.00 - Vi bytter julegaver indtil 31/1-2023

Guide: Sådan vælger du den rigtige squashketcher

I dette indlæg vil vi hjælpe dig med, hvad du skal være opmærksom på ved købet af din næste squashketcher. Hos Squashlife gør vi vores bedste for at give dig alle de nødvendige informationer, der sikrer dig det perfekte udstyr, som kan hjælpe dig med at forbedre dit spil. Det er ofte meget personligt, hvad man som spiller sætter pris på. Derfor går vi her i dybden med de vigtigste parametre, der kan hjælpe dig i valget af ketcher.

 

Vægt: Hvad vejer en squashketcher? 

Vægten er et af de mest afgørende parametre i valget af squashketcher. Generelt vejer de bedste squashketchere, der er fremstillet af grafit, mellem 110 og 150 gram. En let squashketcher (110-125 gram) passer til den offensive spiller, der vil flugte og styre spillet. Derimod er en tungere ketcher (135-150 gram) et godt fit til en mere traditionel spiller, der bygger duellerne op med hårde grundslag. En lettere ketcher egner sig desuden til spillere, der bruger håndleddet meget. En lavere vægt belaster håndled og albue mindre, samt gør ketcheren mere manøvredygtig.

Kommer ketcherens vægt over de 160 gram, er den typisk fremstillet af aluminium, som er et tungere materiale end grafit. Denne type ketcher er typisk forbeholdt begyndere og bruges ofte som udlejningsketchere i diverse squashhaller. Aluminiumsketchere kan generelt sjældent anbefales. De skal kun vælges pga. prisen og som et alternativ til at leje i squashhallen i starten. Forskellen i vægt går også hånd i hånd med prisen, da de lette grafitketchere er en anelse dyrere, da de er fremstillet i et mere avanceret og lettere materiale.

 

Balance: Hvordan er vægten fordelt i squashketcheren?

Balancen i din squashketcher er særdeles relevant, da den ligeledes har indflydelse på ketcherens spilleegenskaber. Det er ofte et spørgsmål om individuelle behov. Derfor er det stadig vigtigt at være opmærksom på de egenskaber, som forskellige typer af balance i ketcheren fører med sig. Squashketcherens balance kan inddeles i tre kategorier: head-light (hovedlet), head-heavy (hovedtung) eller even balance (neutralt balanceret).

Den hovedlette squashketcher tilbyder god kontrol og forbedret ’touch’ ved eksempelvis drops og flugtninger. Ønsker du derimod en ketcher, der hjælper dig til at sætte fart i bolden, er en squashketcher med en hovedtung balance vejen frem. Her er vægtfordelingen placeret oppe mod ketcherhovedet, som er der, hvor du træffer bolden i slaget. Dermed overføres mere af ketcherens vægt til bolden, der således giver dig mere fart i slaget.

En neutral balance er mellemtingen mellem hovedlet og hovedtung. Her får du en blanding, og hvis du ønsker en ’allround’ squashketcher med henblik på balancen, er dette det sikre valg.

 

Hovedform: Squashketcherens form

Der findes groft sagt to forskellige former, når det kommer til ketcherens hoved. Henholdsvis en rund og en aflang (eller dråbeformet) hovedform.

En squashketcher med et rundt ketcherhoved forbindes med kontrol og et stort slagfelt (også kaldet et stort sweetspot). Det kan således være det rette valg til en teknisk spiller, som ønsker præcision. Det store slagfelt kan dog også være ideelt til spilleren, der ikke nødvendigvis rammer lige midt i sweetspot hver gang, og derfor har gavn af en lidt mere tilgivende ketcher ved ’off centre hits’.  

På den anden side forbindes en squashketcher med et dråbeformet hoved med slagkraft, da de lange strenge øger trampolin-effekten. Det vil sige, at der er mere streng, der presses bagud og dernæst fremad igen ved træf af bolden, hvilket giver dig mere kraft i slaget. Derfor passer den aflange hovedform typisk til en spiller, der ønsker at lægge et pres på modstanderen enten via hårde grundslag eller med hurtige flugtninger. 

 

En squashketchers strenge

Strengene på ketcheren spiller også en vigtig rolle i forhold til den type squash, man ønsker at spille. Højere kvalitet på strengene giver bedre greb og følelse med bolden. Dette kan både bidrage med slagkraft og kontrol i dit slag. Brands som Ashaway, Harrow, Tecnifibre og Black Knight er kendt for at levere strenge af højeste kvalitet. Producenter som Dunlop, Prince og Wilson leverer en mere middelmådig (og til tider også mere holdbar) kvalitet. Disse kan til gengæld være rigeligt for motionister, der ikke går lige så meget op i dette parameter, som øvede spillere gør.

Udover strengens kvalitet betyder opstrengningens hårdhed også meget for spillet. En blød opstrengning giver mere trampolin-effekt, når du slår til bolden og dermed mere slagkraft. En hård opstrengning giver dig til gengæld mere kontrol, men også et mindre slagfelt. Samtidig belaster en hård opstrengning strengene hårdere. Derfor kan man argumentere for, at opstrengningens holdbarhed falder en lille smule i takt med, at strengene spændes hårdere op.

 

Bestil din næste squashketcher hos Squashlife

Hos Squashlife har vi en lang række ketchere, der passer til forskellige spillertyper og niveauer. Vi har allieret os med de bedste producenter, således at du har mange muligheder at vælge imellem. Skulle du have spørgsmål til valget af ketcher eller andet squashudstyr, er du velkommen til at ringe til os på tlf. 2892 7220. Du skal også være velkommen til at besøge os i vores butik i København.

Forrige artikel Hvordan indlægssåler i squashskoen kan hjælpe dig