Gå til indhold
Velkommen til Squashlife - din squashspecialist!
Velkommen til Squashlife - din squashspecialist!
Hvorfor du jævnligt bør skifte grip på din squashketcher

Hvorfor du jævnligt bør skifte grip på din squashketcher

At have et godt grip på sin ketcher er en af de ting som mange squashspillere ikke går så meget op i. Typiske årsager er uopmærksomhed, dovenskab eller tilfredshed med tingenes tilstand. Disse årsager til at lade et slidt grip sidde på din ketcher, holder i vores optik ikke. Hvorfor? Et slidt grip giver dig ganske enkelt et dårligere greb om ketcheren, hvilket i sidste ende gør det vanskeligere at udføre et slag. 

Det rigtige squashgrip på din ketcher kan forbedre dit spil betydeligt. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du aldrig spiller med et gammelt. Et nyt grip kan erhverves for omkring 30 kr. og er alle pengene værd. Grunden til at et godt grip er vigtigt, er, at din ketcher ellers vil bevæge sig i hånden på dig, når der slås til bolden, og der derfor både mistes præcision og slagkraft i dit spil. Et dårligt eller slidt grip kan også nemmere give vabler på hænderne.

Hvor længe holder et grip?

Et grip bør max. bruges en måneds tid, før det udskiftes. Dette skyldes, at grippet med tiden mister evnen til at absorbere sved, og derved vil blive glat at holde om. De fleste elitespillere skifter deres grip minimum en gang hver anden uge, så det ikke påvirker deres spil negativt. Husk at tage originalgrippet af, før der sættes et nyt grip på, da det ellers vil blive alt for tykt at holde om, med mindre du da ikke har en meget stor hånd. 

Replacement grip vs. overgrip til squash

I squash bruges det såkaldte replacement grip. Som navnet antyder, er det er grip, der erstatter det nuværende grip. Det vil sige, at du skal fjerne det gamle grip og lægge det nye replacement grip på. 

Mange er vant til at bruge overgrip fra padel og tennis. Her lader man originalgrippet sidde og påfører overgrippet uden på dette. Dette anbefaler vi generelt ikke til squash, da ketcheren i så fald bliver for tyk at holde om, og du som følge heraf mister noget kontrol og manøvredygtighed med ketcheren. 

Hvad er forskellen på de forskellige squashgrips?

Overfladen er en af de ting, som adskiller de forskellige grips mest fra hinanden. Er du til en klæbrig 'tacky' overflade, er grips fra Unsquashable, Climax, Karakal og CX Pro rigtig fine muligheder. 

Hvis du er til en blød overflade på dit grip, er Eye's squash grips anbefalelsesværdige.  

Endelig findes der også grips med lufthuller, der skal transportere sveden hurtigere væk fra grippets overflade. Dette ses dog oftere anvendt i padel og tennis end i squash. På samme måde forholder det sig med frotté grips, som mange kender fra badminton. Dette er dog heller ikke noget, som har vundet indpas i squash, og vores personlige erfaring er da også, at frotté hurtigt bliver utroligt glat at holde om, når man først begynder at svede. 

Vær opmærksom på, at et grip ændrer sig meget, når der bliver svedt på det, så lad dig ikke narre blot fordi et grip virker godt, når det er nyt. Det er under spil med svedige håndflader, at det skal stå sin prøve.

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere råd om grip til squash. Se vores udvalg af grips til squash her

Forrige artikel Guide: Hvor ofte skal man skifte squashbold?
Næste artikel Guide: Sådan vælger du de rigtige squashsko